Σκυλοκαυγάς Μπουραϊμη - Μπιζά και λοιπών "δημ(ι)οκρατικών δυνάμεων" στην πλάτη του λιοσώτικου λαού που αρρωσταίνει και πεθαίνει από την χωματερηΓράφει ο Θοδωρής Τσέλας

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ανικανότητα του ΕΔΣΝΑ, την εκδικητικότητα και το μίσος της Δούρου προς κάθε εξαγγελία της, αλλά και την διαφθορά της διοίκησης του δήμου να οργανώσουν ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, για εμάς και τα παιδιά μας. 

Γιγαντιαίες είναι και το τονίζω, οι ευθύνες των διοικήσεων του δήμου και πριν τον Καλλικράτη, που χρησιμοποίησαν τα αντισταθμιστικά για να κοιμίσουν τις κοινωνίες αντί να σπεύσουν να αντιμετωπίσουν τα σημαντικά ζητήματα που προέκυπταν στο περιβάλλον και στην ζωή των πολιτών την ίδια ώρα που εισέπρατταν την πρώτη επιταγή των περίφημων αντισταθμιστικών. 

Σήμερα είμαστε εδώ, αλλά για πολλά χρόνια κωφεύαμε, ειδικά όταν θα έπρεπε να ξεσηκωθούμε. 

Και έπρεπε να ξεσηκωθούμε και να απομακρύνουμε από δίπλα μας όσους μας ήθελαν διασπασμένους, όσους χρησιμοποιούσαν την τότε διαδημοτική και άλλες πρωτοβουλίες για την απομάκρυνση της χωματερής, για την δική τους προβολή και την αναρρίχηση τους στον πολιτικό στίβο. Κάτι ανάλογο που συμβαίνει με το ΚΚΕ και το περίφημο Δυτικό Μέτωπο, που είναι κινήσεις για να παραμένει η χωματερή στην περιοχή μας για να νοιώθουν κάποιοι "μαχητές και επαναστάτες" 
Η χωματερή είναι εδώ 60 χρόνια, που ήταν το ΚΚΕ τόσα χρόνια; Επί Πανάγου; 
Τι έκαναν όλοι αυτοί οι ψευτοεπαναστάτες που όπου δεν υπάρχει ένα πρόβλημα, το δημιουργούν για να υπάρχουν;


Τους ξέρουμε σήμερα με το μικρό τους όνομα. 
Δυστυχώς, φταίμε και εμείς!

Τους αφήσαμε να οικειοποιηθούν τον αγώνα μας, εγκαταλείψαμε απογοητευμένοι τις θέσεις μας και αφήσαμε να διαχειριστούν άλλοι της ζωή μας και εμείς αποτραβηχτήκαμε απαξιωμένοι και διχασμένοι. 

Και τα λέω αυτά τώρα, γιατί ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας ΠΡΕΠΕΙ να έχει μνήμη. 

Και η μνήμη πρέπει να μας γίνει μάθημα, γιατί αυτόν τον αγώνα ΠΡΕΠΕΙ να τον κερδίσουμε. Αυτός ο αγώνας θα είναι δυστυχώς πολυμέτωπος και μονόδρομος για το καλό των παιδιών μας. 

Δίπλα μας έχει εκραγεί μια τεράστια περιβαλλοντική βόμβα με πολλές επιπτώσεις στην δημόσια υγεία. Άνθρωποι αρρωσταίνουν και πεθαίνουν, ενώ οι υπόλοιποι ζούμε τη ζωή μας σε μια περιοχή υποβαθμισμένη όπου μεταξύ των άλλων κακών οργιάζει και η εγκληματικότητα. 

Αυτό που με θυμώνει είναι πως ακόμη και σήμερα, αντί η δημοτική αρχή, να προχωρήσει στην μόνη λύση που είναι η ανακύκλωση στην πηγή, δεν λαμβάνει κανένα μέτρο και δεν εκτελεί έγκαιρα και σωστά της προβλεπόμενες εργασίες και λειτουργίες που πρέπει ένας σοβαρός, ευρωπαϊκός, φιλικός στο περιβάλλον και οργανωμένος δήμος να πράττει. 

Τι κάνει ο Παππούς; Ότι έκανε και ο Παπαδήμας και μετά ο Μπουραϊμης. 

Όλοι τους, μας έφεραν Πανηγύρια αλλά μας έφεραν και μεγάλο όγκο απορριμμάτων, 
Μας έφεραν πίστες μπουζουγκλερι αλλά μηδαμινή έως ανύπαρκτη ανακύκλωση. 

Το σήμερα, δείχνει το πρόσωπο των διοικούντων, που σίγουρα φέρνουν ευθύνες και το «όραμά» τους σίγουρα δεν είναι το μέλλον του τόπου. 

Φανερό παράδειγμα ότι ο δήμαρχός μας προχθές το βράδυ, σε μια ακόμη εκδήλωση, συνέχισε την ύπνωση του κόσμου φροντίζοντας για την «ψυχαγωγία» αντί να ενημερώσει τον κόσμο για όσα συμβαίνουν και να καλέσει σε ανένδοτο αγώνα. 

Στην παράταξη μας έχουμε ένα σύνθημα, πως τα Σκουπίδια είναι χρυσός αλλά από ότι αποδεικνύεται, κάποιοι θέλουν να είναι χρυσός για τα μεγάλα συμφέροντα. 

Η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στο ότι η διαχείριση των απορριμμάτων στην κοινωνία μας δεν γίνεται με κριτήριο τις ανάγκες ή το κέρδος της μεγάλης πλειοψηφίας, αλλά υποτάσσεται στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών, του εξής ένα, του Μπόμπολα... 

Τα σκουπίδια είναι «χρυσός» για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, που βλέπουν τις ασθένειες και τον θάνατο μας σαν μέσο πλουτισμού. 

Υπάρχει λύση; Μας ρωτάνε οι άνθρωποι αμέσως μόλις περνούν την πόρτα του γραφείου μας…Υπάρχει του λέμε. Μόλις τελειώσουμε με τον Καρκίνο, μόλις κλείσει η χωματερή, αμέσως να πάμε στην ανάπτυξη μέσω της ανακύκλωσης στην πηγή, μια ανάπτυξη σε όφελος του λαού. Να κάνουμε φυτοαποκατάσταση στην χωματερή, να ασχοληθούμε επιτέλους με την ανάπτυξη του δήμου μας. 

Μέχρι να γίνουν όλα όσα χρειάζονται προς αυτή την κατεύθυνση: 

Καλώ όλους μας να δεσμευτούμε τώρα, πως όποιος και αν είναι δήμαρχος τον Οκτώβρη του 2019 δεν θα αφήσουμε να δημιουργηθεί άλλος χώρος απόθεσης σκουπιδιών στην Φυλή. 
Καλώ τους υποψήφιους των παρατάξεων να δεσμευτούν εδώ και τώρα με δήλωση τους προς την κοινωνία της Φυλής, πως θα κλείσει το καρκίνωμα που ονομάζουν χαριτολογώντας ως ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ!

Καλώ, όσους έχουν στοιχεία για τα συνταρακτικά περί πυρηνικών που αναφέρθηκαν χθες να πάνε στον Εισαγγελέα, και εμείς θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις αλλιώς να μας εμπιστευθούν τα στοιχεία να προχωρήσουμε εμείς στις νόμιμες ενέργειες.

ΒΕΒΑΙΑ, μετά από όσα έγιναν χθες στην συνάντηση που προκάλεσε η κ Πλουχάρη, πρόεδρος των τριτέκνων Φυλής, δεν έχω καμία αμφιβολία πως η χωματερή στην Φυλή ΤΕΛΙΚΑ θα κλείσει και κάθε Δήμος θα διαχειρίζεται τα σκουπίδια του με ανακύκλωση στην πηγή! Πότε; Όταν ο κόσμος της Φυλής ψηφίσει την Ελληνική Αυγή για την Φυλή στην διοίκηση του Δήμου, και την Ελληνική Αυγή για την Αττική στην διοίκηση της Περιφέρειας.


Μέχρι τότε απλά θα διαιωνίζεται η παρουσία της χωματερής και κυρίως οι συνέπειες της γιατί κανεϊς άλλος δεν θέλει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα... 
Κατανοητό;

ΥΓ. Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε η ομιλία της Κουράση (εκπροσώπου Διοίκησης Παππού).
Κρίμα που έγιναν όσα έγιναν - ελπίζουμε να μην συνέβησαν για να μην μιλήσουμε εμείς -και δεν μπόρεσα να την ρωτήσω γιαυτό το περίφημο "δεν θέλουμε λεφτά , δεν θέλουμε  σκουπίδια". 'Αρα, είμαστε έτοιμοι για ανακύκλωση; Και τι κάναμε τόσα χρόνια γιαυτό;  

Μια ερώτηση στον Μπουραϊμη και στα παλικάρια του, όψιμα και νεόκοπα: Δεν ήταν αυτός ο Δήμαρχος που επέτρεψε να μεταφερθεί η χωματερή στον τόπο του (ένας φράκτης ήταν βέβαια μεταξύ του ενός χώρου και του άλλου) και δεν ήταν αυτός ο Δήμαρχος που εισέπραττε πλέον εκατομμύρια για αυτή την χωματερή η οποία μεταφέρθηκε από τα Λιόσια στην Φυλή;

Στην απόφαση Δ/1 του 2012 μιλάτε για ανακύκλωση. Γιατί δεν προχώρησε η ανακύκλωση από το 2012 ώστε να μπορούμε να πούμε σε όλους πως όπως τα καταφέραμε εμείς, πάρτε κι εσείς τα σκουπίδια και εμπρός, δεν σας θέλει ο λαός;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου