Η Ελληνική Αυγή για την Φυλή συμμετείχε στην συνάντηση εκπαιδευτικών - γονέων και κηδεμόνων Φυλής - Δελτίο Τύπου

Αποτέλεσμα εικόνας για Παιδεία σχολεία

Η Ελληνική Αυγή για την Φυλή, με την Τομεάρχη Παιδείας-Αθλητισμου-Πολιτισμού, κ. Αναστασία Καφετζή, συμμετείχε στην συνάντηση-συζήτηση που διοργάνωσε ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής την Τρίτη 22/5/2018. 

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την προσχολική αγωγή, την ανεπάρκεια στις κτιριακές υποδομές και η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, σε υλικοτεχνικές υποδομές καθώς και η ελλιπής θέρμανση των παιδιών. 

Ο συντονισμός και η ενημέρωση, των εκπαιδευτικών και γονέων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση και επίλυση σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τα σχολεία της περιοχής μας και την εκπαίδευση των μαθητών. 

Για να πετύχει όμως μια τέτοια δράση θα πρέπει να υπάρχουν και αρμόδιοι για να ακούσουν και να δώσουν λύση στα προβλήματα χωρίς να κλείνουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους. Πόσο μάλλον όταν λείπουν από μια τόσο σημαντική συνάντηση.

Τα προβλήματα στην περιοχή μας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν το λιγότερο τραγικά. 
Η έλλειψη κτηρίων, μόνιμων εκπαιδευτικών και υποδομών εκπαίδευσης που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής του Δήμου Φυλής δεν ενδιαφέρει την διοίκηση του Δήμου που δείχνει να αδιαφορεί για το μέλλον των παιδιών, που έχουν δικαίωμα να δώσουν σάρκα και οστά στα όνειρα και το μέλλον τους, χωρίς να έχουν την παραμικρή βοήθεια για να κάνουν τα πρώτα βήματα στη ζωή τους. 

Πως λοιπόν περιμένουμε να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο, όταν δεν υπάρχουν αίθουσες για να δημιουργηθούν τμήματα, όταν το μάθημα των Η/Y πραγματοποιείτε με ένα laptop του εκπαιδευτικού με χάρτινα πληκτρολόγια, όταν δεν υπάρχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί και αλλάζουν ακόμα και σε κάθε τρίμηνο, όταν δεν υπάρχει θέρμανση ή επαρκής προαύλιος χώρος; 

Ο Δήμαρχος της περιοχής Χρήστος Παππούς αρνείται κατηγορηματικά να προσφέρει την παραμικρή βοήθεια...

Εμείς μπορούμε! 

Οι θέσεις της Ελληνικής Αυγής για την Φυλή, είναι: 

H ενίσχυση και η αναβάθμιση των εκπαιδευτικών χώρων, 

H κατασκευή νέων αιθουσών διδασκαλίας και χώρων βοηθητικής υποδομής και ενίσχυση εκπαιδευτικών μονάδων σε υλικοτεχνικά μέσα ώστε να υπάρξει προσαρμογή της επαγγελματικής ειδίκευσης στις μελλοντικές τάσεις παραγωγικής ειδίκευσης της περιοχής στο πλαίσιο των κεντρικών αρχών του Υπουργείου. 

Η παράταξη μας αναγνωρίζει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για όλους, το δικαίωμα πρόσβασης για το σύνολο της επαγγελματικής και της συνεχούς κατάρτισης και το ζωτικό ρόλο της εκπαίδευσης, σε όλα τα στάδια του βίου, στην εξασφάλιση ουσιαστικής ισότητας ευκαιριών, στην παροχή επαγγελματικών δεξιοτήτων και στην απελευθέρωση νέων δυνατοτήτων για την επαγγελματική και τη συνεχή ανάπτυξη.

Κύρια θέση μας απαράβατη και απαρέγκλιτη: 

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΏΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ! 
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ 400 ΜΑΘΗΤΕΣ!

Υ.Γ. Παιδεία: Είναι εγκληματικό να δείχνουμε αδιαφορία και να σβήνουμε έτσι απλά τον δρόμο της ζωής και του μέλλοντος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου