Πρέπει να θες να είναι ασφαλής η πόλη σου, όχι μόνο να το λες

Αποτέλεσμα εικόνας για άνω λιοσια εγκληματικοτητα

Όταν ο Rudolph Giuliani αναλάμβανε τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, η πόλη αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα εγκληματικότητας (όπως σήμερα ο δήμος μας).


Μαζί με τους συνεργάτες του αντιλήφθηκε ότι η αντιμετώπισή τους και η αποκατάσταση της ασφάλειας των πολιτών δεν απαιτούν την ανακάλυψη της πυρίτιδας, αλλά 4-5 απλά βήματα:

  • Αντιμετώπιση της λεγόμενης εμφανούς μικροεγκληματικότητας, ώστε να παγιωθεί το αίσθημα ασφάλειας.
  • Μηδενική ανοχή σε κάθε μορφής αντικοινωνική συμπεριφορά (ξεκινώντας από τα γκράφιτι - αυτή τη μάστιγα στην Αθήνα πλέον), ώστε να δοθεί ένα σαφές μήνυμα στις περιθωριακές ομάδες (όπως οι αναρχικοί στην περίπτωση της Αθήνας) και στις συμμορίες.
  • Κίνητρα στους αστυνομικούς με ανταμοιβές ανάλογα με τις υποθέσεις που εξιχνιάζουν. (Αυτό το εργαλείο, δυστυχώς δεν το έχουμε στην χώρα μας στο 100%).
  • Στατιστική καταγραφή ανά περιοχή των περιστατικών εγκληματικότητας, ώστε να δίδεται το κατάλληλο, κατά περίπτωση, βάρος.


Έκανε, δηλαδή, ο χριστιανός, ό,τι δεν κάνουν οι κυβερνώντες διαχρονικά στην πόλη μας, όπου παρατηρείται σήμερα: 
  • Ανασφάλεια πολιτών που νιώθουν την ανάγκη αυτοπροστασίας, 
  • διαρκής αύξηση όλων των μορφών εγκληματικότητας, 
  • αυξανόμενα περιστατικά εμφανούς εγκληματικότητας,  
  • δραματική αύξηση κλοπών αυτοκινήτων, 
  • εισβολές σε σπίτια για κλοπές ή/και βίαιες ληστείες κοκ.), 
  • αδυναμία αστυνομίας να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της και να δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας, ατιμωρησία, καθώς και όσοι συλλαμβάνονται σύντομα απελευθερώνονται, ελλιπείς περιπολίες στο κέντρο των πόλεων αλλά και περιφερειακά κ.ά.
Αποτέλεσμα εικόνας για άνω λιοσια εγκληματικοτητα

Ο Giuliani δεν ανακάλυψε την πυρίτιδα, αλλά, χάρη στα μέτρα που έλαβε, η Νέα Υόρκη είναι μια από τις ασφαλέστερες πόλεις του κόσμου. 

Στην Ελλάδα ζούσαμε για δεκαετίες σε μια από τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου, αλλά, κάνοντας τα ακριβώς αντίθετα, τη μετατρέπουμε σε μια από τις πιο επικίνδυνες στην Ευρώπη.

Αποτέλεσμα εικόνας για άνω λιοσια εγκληματικοτητα

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, γιατί εμείς επιλέξαμε τους κυβερνήτες μας ούτε μια, ούτε δυο φορές, ψηφίζοντας ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές φυλακές και ευνουχισμένη αστυνομία ή ανίκανους και επικίνδυνους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι συναγελάζονται με το έγκλημα, χάρη στο οποίο εκλέγονται κάθε φορά...

Τώρα, μπορούμε να το αλλάξουμε όμως αυτό!Για την Ελληνική Αυγή,
Θοδωρής Τσέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου