Υγεία - Πρόνοια - Αλληλεγγύη - Απασχόληση

Αποτέλεσμα εικόνας για πρόνοια

Εμείς πιστεύουμε στο αληθινά κοινωνικό πρόσωπο του δήμου. 
Θέλουμε έναν δήμο ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ 3Η ΗΛΙΚΙΑ. 
Χρειαζόμαστε έναν δήμο όπου τα παιδιά θα ονειρεύονται και θα θέλουν να μείνουν στην περιοχή. Μια περιοχή πράσινη, φιλόξενη και καθαρή.
ΔΕΝ Θέλουμε μια πόλη έρμαιο στις αποφάσεις της πολιτείας, όπου το κράτος και οι τράπεζες θα αρπάζουν τις περιουσίες των ανήμπορων πολιτών και θα τους καταδικάζει σε ανεργία και θα έρχεται η κοινωνική υπηρεσία να δίνει τρόφιμα μια φορά το μήνα και αυτό να το λένε κάποιοι "κοινωνικό πρόσωπο" του δήμου. 
Εμείς θέλουμε να είμαστε ΠΑΝΤΑ και ΕΝΕΡΓΑ δίπλα στον δημότη. Να προστατεύουμε την οικογένεια, σε συνεργασία με άλλους φορείς, όπως η Εκκλησία.

Δημιουργούμε δομές και καινοτόμες δράσεις, για την απασχόληση των δημοτών και για την δραστηριοποίηση του κοινωνικού συνόλου.

Υλοποιούμε παράλληλες και ανεξάρτητες δράσεις αλληλεγγύης μέσω της παρακράτησης του 30% στον μισθό του δημάρχου και 20% σε κάθε άλλη έμμισθη θέση.

Θέλουμε παιδιά που να μην κρυώνουν και να μην πεινούν στα σχολεία, θέλουμε σχολεία πραγματικά εκπαιδευτικά κέντρα όπου δεν θα στοιβάζονται 400 μαθητές σε ένα προκάτ κτήρια της συμφοράς.

Υγεία - Πρόνοια

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ 
ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Στην πόλη μας, υπάρχει κατάχρηση κάθε έννοιας πρόνοιας από συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμών ενώ δεν περιλαμβάνονται στα προγράμματα βοήθειας οι πραγματικοί δικαιούχοι. 

Εφαρμόζουμε ΆΜΕΣΟ έλεγχο και εφαρμογή κριτηρίων επιλεκτικότητας που θα εξαρτούν τη χορήγηση παροχών και υπηρεσιών από τους διαθέσιμους πόρους σε τρεις βασικές κατηγορίες προνοιακών πολιτικών εξαντλώντας – το τονίζουμε - κάθε έλεγχο ώστε οι παροχές πρόνοιας να κατευθύνονται: 
  1. • Σε άπορα άτομα ή σε άτομα που δε διαθέτουν τους ίδιους πόρους σε σχέση με άλλες ομάδες του πληθυσμού. 
  2. • Θα ελεγχθούν επιδοματικές παροχές και πολιτικές αναδρομικά ως προς τα κριτήρια νομιμότητας. ΥΓΕΙΑ. 
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή χάρτα για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες, αναγνωρίζουμε το δικαίωμα όλων να απολαμβάνουν υψηλό επίπεδο φυσικής και ψυχικής υγείας. 

Η πρόσβαση σε καλής ποιότητας ιατρική φροντίδα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς και σε προληπτική υγειονομική φροντίδα για άνδρες και γυναίκες είναι ουσιώδης για την υλοποίηση του εν λόγω δικαιώματος προς όλους τους πολίτες του δήμου και θα γίνει σε συνεργασία με κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.


1. Βελτίωση  της  πρόσβασης,  σε  υψηλής  ποιότητας  υπηρεσίες,  υγειονομικής  περίθαλψης και των κοινωνικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.   

2. Αντιμετώπιση των φαινομένων φτώχειας και αποκλεισμού σε περιοχές και θύλακες  που δέχονται ισχυρές πιέσεις από την παρατεταμένη κρίση. 
3. Βελτίωση  του  επιπέδου  εκπαίδευσης  και  αντιμετώπιση  του  φαινομένου  σχολικής  διαρροής. 4. Εδραίωση  του  ψηφιακού  αλφαβητισμού  ανάπτυξη  της  ηλεκτρονικής  μάθησης  και  των ηλεκτρονικών δεξιοτήτων.    
5. Προώθηση  της  κοινωνικής  οικονομίας  και  των  κοινωνικών  επιχειρήσεων  στους  τομείς του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και της αναψυχής. 
6. Υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στα οποία θα συμμετέχουν κατά  προτεραιότητα επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας. 
7. Ενίσχυση  της  κινητικότητας  των  εργαζομένων  μεταξύ  κλάδων  και  χωρικά  με  κατάλληλα προγράμματα κατάρτισης και υποστηρικτικές υπηρεσίες. 
8. Στην  προσαρμογή  δεξιοτήτων  επαγγελματικών  προσόντων  σε  τομείς  που  σχετίζονται με το περιβάλλον και την ενέργεια.

ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ 

Υπάρχει αρνητική εισήγηση της περιφέρειας, για επέκταση του κοιμητηρίου άνω Λιοσίων συν της άλλης δεν λιώνουν οι νεκροί κ 3 χρόνια πρέπει να γίνει η εκταφή και αν δεν γίνει ζητούν υπέρογκα ποσά. Για εμάς είναι απαραίτητη η παύση λειτουργίας του και η μεταφορά του εντός του κοινωνικού ιστού όπου θα διευκολύνονται οι δημότες στην λειτουργία της τιμής των νεκρών τους.

Ο συγκεκριμένος χώρος είναι ο πλέον ακατάλληλος, δεν συνάδει με τον αρμόδιο νόμο περί ίδρυσης του. Οι νεκροί δεν τιμώνται στην χωματερή. Μέσα σε μπετένιους τάφους, μέσα στην βρώμα και την δυσωδία. Και τόπος που δεν τιμά τους νεκρούς του, δεν σέβεται ούτε τους ζωντανούς. 
Και αυτό το καταλαβαίνουμε στην καθημερινότητα μας όλοι εμείς που ζούμε στον Δήμο Φυλής!


ΑλληλεγγύηΣχετική εικόνα


-20%  σε όλες τις έμμισθες θέσεις που θα καταλάβουν στελέχη της παράταξης.
-30% στον μισθό του Δημάρχου. 

Με τα χρήματα αυτά στηρίζουμε κάθε μήνα δομές αλληλεγγύης προς τους πολίτες.

Γραφείο Απασχόλησης

Αποτέλεσμα εικόνας για εργασια

Ίδρυση Γραφείου Απασχόλησης - Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης - Προγραμματισμού και Αξιοποίησης Πόρων.

Στόχος η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της επαγγελματικής κατάρτισης προωθώντας την απορρόφηση του εργατικού δυναμικού της περιοχής του Δήμου με την ανάπτυξη συμβουλευτικών δράσεων προς τους ανέργους και την προώθηση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αγορά εργασίας και τη δημιουργία και λειτουργία μηχανισμών ενημέρωσης των ανέργων για τις ευκαιρίες απασχόλησης στην περιοχή. 
  • Υλοποιούμε δράσεις που αποσκοπούν σε μια καλύτερη κοινωνία και ένα καθαρότερο περιβάλλον μέσω της ενσωμάτωσης της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) ως στρατηγική επένδυσης στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Δήμου και την προώθηση και υιοθέτηση των αρχών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) στις εταιρείες με έδρα τον δήμο μας. 
  • Επανεξετάζουμε όλους τους τομείς δράσεων του Δήμου.
  • Αναβαθμίζουμε τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου.
  • Προχωρούμε σε επανακοστολόγηση υπηρεσιών και προϊόντων, με αποκλειστικό σκοπό την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη καθώς και την εισοδηματική ενίσχυση απόρων κατοίκων της πόλης και άλλων που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου