Η πρόταση της “Ελληνικής Αυγής” για την διαχείριση των απορριμμάτων όπως κατατέθηκε το 2014


Το πρόβλημα με την διαχείριση των απορριμμάτων δεν περιορίζεται μόνο στην Ατ­τική, αφού το ίδιο πρόβλημα έχουν και άλλες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. 

Την ίδια όμως ώρα οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η επιτροπή περιβάλλοντος, στην έκθεσή της που συντάχθηκε μετά την επίσκεψή τους στον χώρο που λειτουργεί σήμερα η φαραωνικών διαστάσεων χωματερή, το ΕΜΑΚ, ο αποτεφρωτήρας και οι άλλες δραστηριότητες, μιλάει για τις αρνητικές συνέπειες που έχουν υπάρξει για κατοίκους και περιβάλλον.

Σήμερα, για το έγκλημα της εγκατάλειψης σχεδίων για την διαχείριση των απορριμμάτων και για το χάλι στην Αττική ευθύνονται ΌΛΟΙ! Κάποιοι σε πανικό έδιναν χρήματα όλα αυτά τα χρόνια έχοντας συμπαραστάτες και συνεργούς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που ξέπλενε το έγκλημα της χωματερής διεκδικώντας αντισταθμιστικά οφέλη! Αυτά θα τα δούμε και παρακάτω.

Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν να προυσιάζουμε τις θέσεις μας, ας δούμε τι επικρατεί σήμερα στην διαχείριση των απορριμμάτων και κυρίως τι μεθοδεύεται από την τρόϊκα, τον Φούχτελ, τον Ραϊχενμπαχ, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Μπόμπολα και όλα τα άλλα "παιδιά" που ζητούν τα σκουπίδια, επειδή ξέρουν πως τα σκουπίδια ΕΊΝΑΙ χρυσός. Και επειδή το ξέρουμε κι εμείς, λέμε πως ΔΕΝ τα δίνουμε σε Ιδιώτες.


• Η Χωματερή - Χ.Υ.Τ.Α. Άνω Λιοσίων-Φυλής (η οποία στη συνέχεια του κει­μένου θα αναφέρεται ως χωματερή, αφού χωματερή είναι), συνολικής έκτασης 4.500 στρεμμάτων, βρί­σκεται μέσα στον πολεοδομικό ιστό του Δήμου Φυλής, συνολικού πληθυσμού 46.000 κατοίκων, στη θέση Σκαλιστήρι, και σε απόσταση 300 μ. από κατοικίες και εμπορικές χρήσεις.

Η χωματερή λειτουργεί από το 1960, κατόπιν συνεχών επεκτάσεων των εγκαταστάσεών της λόγω του κορεσμού που επέρχεται στα υφιστάμενα κύτταρα.

Εντός του χώρου της χωματερής, λειτουργούν οι εξής δραστηριότητες:

Ταφή σύμμεικτων απορριμμάτων σχεδόν απ’ όλη την Ελλάδα, χωρίς προηγούμενη επεξεργασία, συνολικού βάρους τριών εκατομμυρίων (3.000.000) τόνων το έτος σε έκταση γης 1.000 στρεμμάτων η οποία διατρέχεται σε όλο το μήκος της από πλήθος ενεργών σεισμικών ρηγμάτων του Νομού Αττικής. Να σημειώσουμε ότι σε έκταση 3.500 στρεμμάτων περίπου του πρώην Δήμου Άνω Λιοσίων και σε όμορη με την προηγουμένως αναφερόμενη έκταση, υπάρχουν ήδη θαμμένα σύμμεικτα σκουπίδια τα οποία δεν έχουν υποστεί καμία απολύτως επεξεργασία από το έτος 1960, αφού αυτή η έκταση ήταν η αρχική χωματερή στην περιοχή μας, με το όνομα Χ.Υ.Τ.Α. Άνω Λιοσίων.
Από εκείνο το σημείο ξεκινούν οι φωτιές στην χωματερή κάθε καλοκαίρι.

Εκεί υπάρχει: Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ Ι), το οποίο επεξεργάζεται MONO 100.000 περίπου τόνους σκουπιδιών ετησίως από τους 3.000.000 συνολικά που παρήγαγε, προ κρίσης, η Αττική.

Εργοστάσιο Καύσης – Άκρως Μολυσματικών και Επικίνδυνων – Νοσοκομειακών και Ιατρικών αποβλήτων απ’ όλη την Ελλάδα ιδιοκτησίας Μπόμπολα και σία με την υπ’ αρ. 1052/31-1-2007 δημόσια σύμβαση παροχής υπηρεσιών για την συλλογή των ιατρικών αποβλήτων και τη λειτουργία και συντήρηση της κεντρικής μονάδας αποτέφρωσης του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. στα Άνω Λιόσια Αττικής,

"Κατόπιν ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού και του σχετικού προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η κοινοπραξία «ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. – ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. – ΑΡΣΗ Α.Ε.».- Η Κ/Ξ ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. – ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. – ΑΡΣΗ Α.Ε. μαζί με την ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε. ιδρύουν την ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, με διακριτικό τίτλο «ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΑΣ Α.Ε.»"

Έκτοτε, τα νοσοκομειακά απόβλητα που χρεώνονται με 1700 ευρώ τον τόνο, οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει την μεταφορά από το νοσοκομείο προς την χωματερή, ΔΕΝ δηλώνουν την προέλευση και το είδος, αλλά αναμιγνύουν τα επικίνδυνα απορρίμματα με τα αστικά απορρίμματα, που κοστίζουν 45 ευρώ ο τόνος, και τα πετούν όλα μαζί μέσα στην χωματερή, δημιουργώντας μια περιβαλλοντική βόμβα στην Αττική μολύνοντας, τον αέρα, την γη, το νερό.

Εκεί ακόμη υπάρχουν:
· Δύο Εργοστάσια Καύσης Βιοαερίου, από τους χώρους ταφής των σύμμεικτων απορριμμάτων. 
Πάνω στην παλαιά χωματερή των Άνω Λιοσίων και σε απόσταση 300μ. από την σημερινή χωματερή υπάρχει το Νέο Κοιμητήριο Άνω Λιοσίων – Φυλής, στο οποίο η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. συμφερόντων Μπόμπολα βεβαίως - βεβαίως, εναποθέτει την λυματολάσπη της Ψυττάλειας.

Εκεί υπάρχουν μόνιμοι καταυλισμοί ΡΟΜΑ και αλλοδαπών οικονομικών μεταναστών, οι οποίοι πολλές φορές εισέρχονται στον χώρο της χωματερής προκειμένου να εξασφαλίσουν ανεξέλεγκτα υλικά προ πώληση.

Η χωματερή βρίσκεται επάνω σε αρχαιολογικό χώρο. Συγκεκριμένα ανάμεσα στις τρείς αρχαίες πόλεις των Ευπυρίδων, των Πηλίκων και των Κρωπιδών.

Η χωματερή, με την 53χρονη λειτουργία της, και με τις συνεχείς επεκτάσεις της, έχει δημιουργήσει τραγικά και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα στο περιβάλλον όχι μόνον του Δήμου μας αλλά και όλης της Δυτικής Αττικής.

Αέρας – Γη – Υδροφόρος ορίζοντας έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα

Οι μετρήσεις που έκανε το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2007 με επικεφαλής τον καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου κ. Ευθύμιο Λέκκα έδειξαν μόλυνση «στο κόκκινο». Επικίνδυνοι τοξικοί ρύποι για τον ανθρώπινο οργανισμό, βαρέα μέταλλα και μικροβιακοί οργανισμοί (προερχόμενα από την χωματερή) έχουν διεισδύσει ακόμα και σε βάθος 100 μέτρων. Συλλέχθηκαν δείγματα του υπεδάφους ακόμα και σε απόσταση 15 χλμ. δυτικά της χωματερής. Από την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο ως τις παρυφές της Φυλής το υπέδαφος θεωρείται πλήρως κατεστραμμένο. Σε όλη την περιοχή δεν μπορεί να γίνει καμία γεώτρηση, ενώ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η επιφάνεια για καλλιέργειες. Η ποιότητα των υδάτων του Σαρωνικού κρέμεται από μια κλωστή.

Οι συγκεντρώσεις ρύπων που βρέθηκαν είναι 100 φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Η κατάσταση είναι τόσο επιβαρυμένη που ακόμα και τώρα που δεν εναποτίθενται σκουπίδια στον «παλαιό» Χ.Υ.Τ.Α. των Άνω Λιοσίων, η μόλυνση στο υπέδαφος θα υπάρχει για άλλα 50 ή 60 χρόνια.

Όπως αναφέρουν οι μελέτες, τα απορρίμματα δεν διαχωρίζονται. Από τρόφιμα μέχρι νοσοκομειακά απόβλητα, από μπαταρίες έως ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές όλα καταλήγουν στον ίδιο χώρο.

Η Κυβέρνηση, όμως, ενώ ισχυρίζεται ότι θέλει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των χωματερών, εν τούτοις, επιλέγει την χειρότερη μορφή διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων πετώντας στα σκουπίδια την ανακύκλωση!

Ο υφιστάμενος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) της Αττικής ο οποίος εγκρίθηκε το 2003 και τροποποιήθηκε το 2006, κινείται στην αδιέξοδη λογική διαχείρισης της υπάρχουσας κατάστασης, με συνδυασμό των παρακάτω αξόνων:

· Περιβαλλοντική καταστροφή των επιλεγμένων περιοχών με θάψιμο των σύμμεικτων σκουπιδιών σε χωματερές (Χ.Υ.Τ.Α. – Χ.Υ.Τ.Υ.) και με καύση απορριμμάτων ή με μεθόδους προπομπούς της καύσης (σε Φυλή, Κερατέα και Γραμματικό).


· Συγκεντρωτική διαχείριση σύμμεικτων απορριμμάτων με μεγάλα ΙΔΙΩΤΙΚΑ έργα, για ποσότητες και μεθόδους που υπονομεύουν την ανακύκλωση.


· Οικονομική επιβάρυνση (τουλάχιστον τριπλασιασμός των Δημοτικών Τελών μέσω της Δ.Ε.Η.) λόγω των ογκωδών ποσοτήτων, της ιδιωτικοποίησης της συλλογής, μεταφοράς και διαχείρισης των απορριμμάτων για είκοσι επτά (27) χρόνια με κοστοβόρες μεθόδους.


· Την ιδιωτικοποίηση των θέσεων εργασίας στην καθαριότητα.


Και βέβαια εδώ γεννούνται πολλά ερωτήματα:

· Τι τύχη θα έχουν τα υπολείμματα της επεξεργασίας;
· Τι θα γίνουν τα παράγωγά της; π.χ. RDF, SRF;
· Θα επιστρέφουν στις χωματερές με πολλαπλασιασμό του κόστους οικονομικού και περιβαλλοντικού;
· Τι σημαίνει ότι το κράτος θα εγγυάται τις προς επεξεργασία ποσότητες σύμμεικτων απορριμμάτων;

Αν δηλ. ο όγκος των σκουπιδιών – λόγω μάλιστα και της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα – είναι μικρότερος από αυτόν που το ελληνικό κράτος εγγυάται προς τους ιδιώτες εργολάβους, αυτοί παρόλα αυτά θα αποζημιώνονται για τις εγγυημένες και συμφωνημένες ποσότητες με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών;


· Γιατί πρέπει να κατασκευαστούν δύο νέα φαραωνικά εργοστάσια;
· Πού βρίσκεται το πρόβλημα;
· Γιατί ακολουθούν με τόσο πείσμα “λάθος δρόμο;;” 


Μα φυσικά στη μοιρασιά και όπου μοιρασιά είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη τα οποία έχουν κόβονται από τους δήμοους και αποδίδονται σε αυτόν από την Περιφέρεια η οποία έχει και τη συνολική ευθύνη για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.


Παράλληλα η Περιφέρεια έχει και το σχεδιασμό!


Η αλήθεια επίσης, είναι, ότι η περιφέρεια οφείλει μεγάλα ποσά από τα αντισταθμιστικά οφέλη τα οποία δεν έχει αποδώσει, ειδικά στο δήμο Φυλής που είναι και ο δήμος που φιλοξενεί τις δραστηριότητες. Ο Υπερχρεωμένος δήμος ΦΥΛΗΣ ενώ θα έπρεπε να είναι κόσμημα, κουβαλάει τεράστια χρέη από τις «αμαρτωλές διοικήσεις» Ν.Παπαδήμα (ΠΑΣΟΚ) Χ.Παππού (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) και Δ.Μπουραϊμη (ΠΑΣΟΚ).
Και τα αναφέρουμε αυτά για να σας δείξουμε πως γίνονται - και γίνονται ακόμη και σήμερα - οι "χρυσές δουλειές" μεταξύ Περιφέρειας και δήμων.
Το αναφέρουμε γιατί κατά δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρού κατά την 6η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 12/02/2013 ποσό 1.000.000.000 ευρώ έχουν δοθεί στην Φυλής κυρίως αλλά και στους όμορους δήμους, ως αντισταθμιστικά οφέλη από την 53χρονη λειτουργία της χωματερής.


· Που είναι τα έργα υποδομής στις υπανάπτυκτες και υποβαθμισμένες περιοχές;
· Που πήγαν το ένα δισεκατομμυρίου (1.000.000.000) ευρώ ως αντισταθμιστικά οφέλη από την 53χρονη λειτουργία της χωματερής;
· ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ;
· ΠΩΣ ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ;


Τίποτα! ΑΠΑΝΤΕΣ βρίσκονται σε συγκυριακή αντιπαράθεση με την περιφέρεια και την κεντρική διοίκηση, εκβιάζοντας αλλήλους ΜΟΝΟ για να εξασφαλίσουν την μάσα, από τη διαχείριση των πόρων από τα ανταποδοτικά και αντισταθμιστικά οφέλη. Αυτό γινόταν ως τώρα, αυτό θα γίνεται πάντα, αν δεν υπάρξει το φρένο που λέγεται "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ".

Γιατί λοιπόν η Ελληνική Κυβέρνηση επιλέγει τις πιο καταστροφικές και κοστοβόρες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον μεθόδους επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων; Την στιγμή μάλιστα που αυτές βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με δοκιμασμένες παγκοσμίως λύσεις πιο φιλικές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον όπως είναι:


Η πρόληψη – μείωση των απορριμμάτων – διαλογή στην πηγή – επαναχρησιμοποίηση – ανακύκλωση – κομποστοποίηση.


Έρχεται μάλιστα σε πλήρη αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2008/98/ΕΚ άρθρο 4 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, όσον αφορά την ιεράρχηση των αποβλήτων, και την Ειδική Έκθεση με αριθμό 20/2012 του Ευρωπαϊκού Ελεκτικού Συνεδρίου...Δεν το ξέρουν;
Μήπως δεν έχουν ενημερωθεί πως όπου έχει επιλεγεί η "ιδιωτική πρωτοβουλία", υπήρξε εκτίναξη των δημοτικών τελών;
Ή μήπως δεν έχουν την ενημέρωση πως όπου οι ιδιώτες ανέλαβαν τα σκουπίδια, "αξιοποίησαν" λαθρομετανάστες για φθηνότερα εργατικά χέρια;


Μήπως δεν γνωρίζουν πως υπάρχουν χώρες, που εισάγουν απορρίμματα και μέσω της ανακύκλωσης και άλλης επεξεργασίας πλουτίζουν την χώρα τους, σεβόμενοι το περιβάλλον;

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ προτείνει ένα μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον, το οποίο έχει ως άξονες προτεραιότητας την αποκέντρωση των δραστηριοτήτων, τη μικρή κλίμακα, την ενθάρρυνση της κοινωνικής συμμετοχής, την αξιοποίηση του εγχώριου παραγωγικού δυναμικού και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα στη διαχείριση των απορριμμάτων.


Σχηματικά οι δράσεις του διαρθρώνονται σε τρία επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο (κατοικίας, επιχείρησης, υπηρεσίας, δήμου) βρίσκεται η οικιακή κομποστοποίηση, η επαναχρησιμοποίηση, ένα πυκνό δίκτυο σημείων συλλογής για τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης, τα ειδικά απόβλητα και τα ανακτήσιμα υλικά, τη δυνατότητα κατασκευής μικρής κλίμακας μονάδων διαλογής και κομποστοποίησης ήπιας τεχνολογίας, καθώς και διαλογή στην πηγή με σύστημα 4 κάδων.


Στο δεύτερο επίπεδο (μεγάλων δήμων ή ομάδων δήμων), η πρόταση μας προβλέπει δημιουργία αποκεντρωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης, οι οποίες θα περιλαμβάνουν Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, μονάδες επεξεργασίας προσανατολισμένες στην περαιτέρω ανάκτηση και κομποστοποίηση, μονάδες επεξεργασίας αδρανών και Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμάτων.


Στο τρίτο, τέλος, επίπεδο (ευρύτερης γεωγραφικής ενότητας ή περιφέρειας), προτείνουμε δίκτυο αποκεντρωμένων και άρτια οργανωμένων χώρων ασφαλούς διάθεσης που θα δέχονται για υγειονομική ταφή τις ελάχιστες ποσότητες υπολειμμάτων.


Για την Αττική, ζητάμε, αναθεώρηση και ριζική αλλαγή του περιφερειακού σχεδιασμού, απόσυρση του σχεδίου για την κατασκευή των εργοστασίων και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής που πλέον είναι μια περιβαλλοντική απειλή.


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:


· Καμία επιχειρηματική αξιοποίηση / ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
· Δημιουργία δημόσιου φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων με κοινωνικό έλεγχο.


1. Ανατροπή του παρόντα Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων του 2003 και του 2006.
Είναι απαίτηση της κοινωνίας και των ημερών ένας νέος ΠΕΣΔΑ με αποκλειστικό κριτήριο το ευρύτερο κοινωνικό και περιβαλλοντικό συμφέρον και τις σύγχρονες ανάγκες μικρότερων μονάδων, λιγότερης μόλυνσης.


Τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρατηρείται σημαντική μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων στην Αττική της τάξης άνω του 25% αθροιστικά. Λόγω της οικονομικής κρίσης η μείωση θα συνεχιστεί και τα επόμενα έτη, αλλάζοντας τις παραδοχές του ΠΕΣΔΑ για τις παραχθησόμενες διαχρονικές ποσότητες απορριμμάτων.
1. Από το 2010 και μετά, έχουν αυξηθεί υπέρμετρα οι πλανόδιοι συλλέκτες σε όλη την Αττική, που αλλάζουν δραστικά την σύσταση των σύμμεικτων και των προδιαλεγμένων απορριμμάτων, στερώντας χρήσιμα υλικά από την ανακύκλωση, τις σημερινές και μελλοντικές μονάδες ανάκτησης και επεξεργασίας.
2. Δεν έχουν διερευνηθεί επίσημα από την πολιτεία οι όροι και οι προϋποθέσεις επίτευξης των στόχων της Οδηγίας 98/2008 με την εφαρμογή του υπάρχοντος ΠΕΣΔΑ.*
3. Έχει αυξηθεί η αβεβαιότητα για την τήρηση των όποιων συμφωνιών (όπως εγγυημένες ποσότητες απορριμμάτων, εύρος σύστασης των απορριμμάτων κ.λπ.) λειτουργίας των μονάδων που θα προκύψουν από τις συμβάσεις ανάθεσης των έργων με τους αναδόχους.
4. Έχει αυξηθεί η αβεβαιότητα για την εξασφάλιση και συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων σε έργα επεξεργασίας στην Αττική.
5. Η υλοποίηση του υφιστάμενου ΠΕΣΔΑ έχει ξεκινήσει με την προκήρυξη των τεσσάρων έργων επεξεργασίας απορριμμάτων σε Φυλή, Λιόσια, Κερατέα, Γραμματικό, με τη μορφή διαγωνισμού ΣΔΙΤ, και με τις αντίστοιχες αρχικές ετήσιες δυναμικότητες 700.000 τόνοι, 400.00 τόνοι, 127.500 τόνοι, 127.500 τόνοι, αφήνοντας πίσω τις άλλες υποχρεώσεις που απορρέουν. Σταθμούς μεταφόρτωσης κλπ.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ

Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις και με γνώμονα την εμπειρία και γνώση του όλου διαχρονικού προβλήματος διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική:
* Κρίνεται απολύτως αναγκαία η εφαρμογή κατά προτεραιότητα της ιεράρχησης των δράσεων και των εργασιών διαχείρισης, σύμφωνα με την αντεστραμμένη πυραμίδα προτεραιοτήτων της Ε.Ε.

Επομένως, πρέπει να εφαρμοσθούν πολιτικές και δράσεις :

- Για την Πρόληψη
- Για την αλλαγή της σημερινής πολιτικής χρέωσης των δημοτικών τελών καθαριότητας με την εφαρμογή του «Πληρώνω όσο ρυπαίνω»
- Για επιπλέον συστηματική και στοχευμένη ενημέρωση των πολιτών
- Για εφαρμογή προγραμμάτων διαλογής στην πηγή (ΔσΠ) οργανικών με ειδικό κάδο
- Για δημιουργία πράσινων σημείων (Green Points) σε όλη την Αττική
- Για χρήση μηχανικών κομποστοποιητών σε μεγάλους παραγωγούς οργανικού υλικού.

Η δρομολόγηση των παραπάνω δράσεων θα αλλάξει την δυναμική της παραγωγής υπολειμμάτων προς επεξεργασία και θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για τον αριθμό και την δυναμικότητα των μονάδων επεξεργασίας τους.
Πρόληψη – μείωση των απορριμμάτων λοιπόν με:
· Διαλογή στην πηγή! 

· Ανταποδοτική για τους πολίτες ανακύκλωση
κομποστοποίηση

· Επαναχρησιμοποίηση! 
Στη Δανία η εφαρμογή της μεθόδου κοστολόγησης στην πηγή, ανάλογα με τα σκουπίδια που παράγει ένα νοικοκυριό, είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ο πίνακας παρουσιάζει την παραγόμενη ποσότητα και ανακυκλώσιμων υλικών (με και χωρίς ανταπόδοση).


Τα νοικοκυριά με ανταπόδοση για την ανακύκλωση και χρέωση ανά κιλό σκουπιδιών μείωσαν την ποσότητα των απορριμμάτων που παράγουν και αύξησαν τα ποσοστά ανακύκλωσης, σε αντίθεση με αυτά που δεν χρεώνονταν.

Η διαχείριση με πρόληψη-μείωση των απορριμμάτων προτείνεται διότι:

· αποφεύγεται μεγάλο μέρος των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των απορριμμάτων
· μειώνονται οι τιμές ένεκα αποφυγής περιττών εξόδων (πχ συσκευασίας) με όφελος για τους καταναλωτές
· αποφεύγεται μέρος των φόρων που αντιστοιχούν στο κόστος της περιβαλλοντικής βλάβης
· τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη μπορούν να κατανέμονται κοινωνικά δίκαια


Η διαχείριση με επαναχρησιμοποίηση των απορριμμάτων προτείνεται διότι:
· αποφεύγεται μεγάλο μέρος των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των απορριμμάτων
· εξοικονομείται εισόδημα για τους πολίτες (τα επαναχρησιμοποιημένα προϊόντα είναι φθηνότερα)
· αποφεύγεται μέρος των φόρων που αντιστοιχούν στο κόστος της περιβαλλοντικής βλάβης
· δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας σε τοπικό επίπεδο
· τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη μπορούν να κατανέμονται κοινωνικά δίκαια
Η διαχείριση με ανακύκλωση-λιπασματοποίηση των απορριμμάτων προτείνεται διότι:
· αποφεύγεται μεγάλο μέρος των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των απορριμμάτων
· αποφεύγεται μέρος των φόρων που αντιστοιχούν στο κόστος της περιβαλλοντικής βλάβης
· δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας σε τοπικό επίπεδο
· εξοικονομούνται πόροι (πρώτες ύλες και ενέργεια)
· τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη μπορούν να κατανέμονται κοινωνικά δίκαια, εφόσον η διαχείριση δεν γίνεται από ιδιωτική επιχείρηση, αλλά από φορείς των τοπικών κοινωνιών.
Για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ τα Aστικά Στερεά Απορρίμματα (ΑΣΑ) έχουν αξία.


Ιστορικά, τα ΑΣΑ αντιμετωπίσθηκαν ως άχρηστα σκουπίδια, ως πρόβλημα προς απαλλαγή και γι’ αυτό η αρχική αντιμετώπισή τους ήταν η διάθεσή τους σε ΧΑΔΑ ή στην καλύτερη περίπτωση σε ΧΥΤΑ. Εδώ και πολλές δεκαετίες, οι επιστημονικές έρευνες, καθώς και πρακτικές εφαρμογές σε όλο τον κόσμο απέδειξαν ότι η μείωση-πρόληψη μέρους των ΑΣΑ (εξοικονόμηση πόρων – ενέργειας), η επαναχρησιμοποίηση του τμήματος των ΑΣΑ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από επισκευή-επεξεργασία, η ανακύκλωση άλλων τμημάτων των ΑΣΑ (πχ χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό, μέταλλα κλπ), η κομποστοποίηση-λιπασματοποίηση του οργανικού κλάσματος μπορούν να οδηγήσουν στην παραγωγή νέων προϊόντων, στη δημιουργία νέου πλούτου.


Τα ΑΣΑ, έχουν αξία. Αποτελούν είτε πρώτες ύλες είτε ενδιάμεσα προϊόντα, που η επεξεργασία τους μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή νέων προϊόντων. Τα ΑΣΑ, αφού προέρχονται από προϊόντα, έχουν ενσωματωμένη εργατική δύναμη και υπεραξία (που ιδιοποιήθηκαν οι ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής και οι διαχειριστές της υπεραξίας), τις οποίες πλήρωσαν τελικά οι πολίτες αγοράζοντας τα προϊόντα. Τα ΑΣΑ λοιπόν, αποτελούν πλούτο που ανήκει στους πολίτες. Ενσωματώνοντας νέα εργατική δύναμη κατά την επεξεργασία και διαχείριση των ΑΣΑ μπορούν να παραχθούν νέα προϊόντα, μπορεί να παραχθεί νέος πλούτος.
Και εδώ τίθεται το κρίσιμο ερώτημα: Ποιός θα διαχειρισθεί τα ΑΣΑ, θα αποφασίσει για τη διανομή του παραγόμενου πλούτου και θα καρπωθεί τον παραγόμενο πλούτο;


ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΑΛΛΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΌΠΩΣ Η ΚΑΥΣΗ;


ΓΙΑΤΙ ΘΈΛΟΥΜΕ δημόσια-κοινωνική διαχείριση των απορριμμάτων;


Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν είναι τυχαία, αλλά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης κοινωνικών αγαθών, φυσικών πόρων και τομέων στρατηγικής σημασίας για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον (όπως είναι επίσης η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, οι σιδηροδρομικές μεταφορές, η ύδρευση κλπ) στα πλαίσια του κυρίαρχου νεοφιλελευθερισμού.


Στον αντίποδα της ιδιωτικοποίησης, βρίσκεται το μοντέλο δημόσιας-κοινωνικής διαχείρισης των ΑΣΑ, κατά το οποίο η συνολική διαχείριση (συμπεριλαμβανομένων των υποδομών) στηρίζεται στη συνεργασία μεταξύ δημόσιων φορέων (κράτος ή τοπική αυτοδιοίκηση) κρατώντας τα χρήματα που προκύπτουν από την διαχείριση των απορριμμάτων στις τοπικές κοινωνίες.


Για να συννενοηθούμε.
Τα εργοστάσια που θέλουν για την Αττική θα κοστίσουν 430.000.000 €, εκ των οποίων τα 140.000.000 € θα προέλθουν από χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και με τις ποσότητες των προς επεξεργασία απορριμμάτων να υπολογίζονται ετησίως σε 1.350.000 τόνους ΑΣΧΈΤΩΣ ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ.
Θα πληρώνουμε τον ΙΔΙΏΤΗ για την μέγιστη ποσότητα;;;


Οι προβλεπόμενοι τζίροι των ιδιωτών θα ανέλθουν σε ύψος της τάξεως των 3.500.000.000 €.


ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!


Το δε κόστος διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων από 45 € ανά τόνο που είναι σήμερα θα εκτοξευτεί στα 100 €, με βέβαιη τάση να φθάσει τα 230€ ανά τόνο όταν ιδιωτικοποιηθεί πλήρως η αποομιδή.
Αυτό ετοιμάζουν.


Δηλαδή τα ήδη από την κρίση εξαθλιωμένα νοικοκυριά θα επιβαρυνθούν τραγικά την στιγμή που τα ιδιωτικά κέρδη θα ξεπεράσουν τα 1.500.000.000 €.


ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ!


Μια διαχείριση των αστικών στερεών απορριμμάτων με το χαμηλότερο κόστος, με τις περισσότερες νέες θέσεις εργασίας, με την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος και με κοινωνικά δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου είναι εφικτή, όταν πρόκειται για δημόσια-κοινωνική διαχείριση, αποκεντρωμένη (σε επίπεδο δήμου ή διαχειριστικής ενότητας δήμων, με μικρής κλίμακας εγκαταστάσεις) και ολοκληρωμένη, δηλαδή, όταν βασίζεται στους τρεις άξονες: μείωση-πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση-λιπασματοποίηση, έτσι ώστε μια πολύ μικρή - έως μηδενική - ποσότητα αδρανών απορριμμάτων να καταλήγει σε χώρο υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).

Κλείσιμο της βόμβας της χωματερής της Φυλής και ΟΛΩΝ των εγκαταστάσεων που λειτουργούν μέσα στο χώρο της και αποκατάσταση της περιοχής! 

Στη διάρκεια των 53 χρόνων ύπαρξης της χωματερής οι επιπτώσεις από την όλη λειτουργία της έχει επιφέρει καταστροφικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες για την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που πολλές φορές οδηγούν ακόμα και στον θάνατο.

Από την χωματερή, αναδύονται οι εξής δηλητηριώδεις και θανατηφόροι ρύποι:
Πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCBs ή κλοφέν), βαρέα μέταλλα (όπως: υδράργυρος, μόλυβδος, κάδμιο, χρώμιο, νικέλιο, κυάνιο, αρσενικό, ψευδάργυρος κ.ά), εξασθενές χρώμιο, διοξίνες, φουράνια (PCDFs), πολυπυρηνικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAHs). Οι συγκεντρώσεις των παραπάνω καρκινογενών ρύπων στο χώρο της χωματερής, είναι τουλάχιστον 500 φορές (ή 50.000%) μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες συγκεντρώσεις καρκινογενών ρύπων σε περιοχές που βρίσκονται μακριά από την χωματερή.

Η έκθεση των κατοίκων στις επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες που εκλύονται από την χωματερή, γίνεται μέσω της αναπνοής των σωματιδίων που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και μέσω του νερού και των τροφών, σε ακτίνα έως και τουλάχιστον δεκαπέντε ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ χιλιομέτρων από την χωματερή.


ΜΙΛΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!!!

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις ασθένειες που ήδη έχουν υποστεί οι κάτοικοι και που αποδεδειγμένα οφείλονται στην ύπαρξη της χωματερής:

· Καρκίνο κάθε μορφής, 
· Γενετικές ανωμαλίες και τερατογενέσεις,
· Εξασθένιση ανοσοποιητικού συστήματος,
· Προβλήματα γονιμότητας ιδιαίτερα στους άνδρες,
· Διαταραχές στην ανάπτυξη των παιδιών και διαταραχές συμπεριφοράς,
· Θηλυκοποίηση των αρσενικών εμβρύων,
· Ασθένειες θυρεοειδούς αδένος,
· Ηπατικές βλάβες,
· Δερματικές παθήσεις,
· Βλάβες νευρικού συστήματος (σκλήρυνση κατά πλάκας, πάρκινσον κ.ά.)


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ;;;
Αλήθεια, πως λειτουργούν όλα αυτά και πως γίνεται σχεδιασμός από την στιγμή που έληξε πέρυσι τον Σεπτέμβρη η τρίχρονη άδεια που είχε δοθεί;
Με τι σόϊ μεθοδεύσεις ο Σγουρός και η παρέα του έδωσαν άδεια (αν έδωσαν) στη συνέχεια του εγκλήματος..;;


Πότε οι κάτοικοι της Φυλής και των άλλων δήμων ρωτήθηκαν από το ελληνικό κράτος στο εάν θέλουν ή δεν θέλουν την χωματερή και πότε οι κάτοικοι έδωσαν την συγκατάθεσή τους;
ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.
Απόσυρση του σχεδίου για την κατασκευή των τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων που, εκτός των άλλων, υπονομεύουν κάθε προσπάθεια εναλλακτικής διαχείρισης, ανακύκλωσης – κομποστοποίησης – κ.λ.π. 


Προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών από παράνομες χωματερές.
Το 2014 αναμένεται να κλείσουν συνολικά 263 χωματερές και άλλες 30 θα έχουν αποκατασταθεί το 2015. Όλα αυτά όμως σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου περιβάλλοντος.
Με την διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ αυτός ο χαμένος πλούτος που σκορπίζεται σε όλη την Αττική, μολύνοντας δάση και βουνά για να πλουτίζουν εργολάβοι που πετούν ασύστολα τα σκουπίδια όπου ναναι, τελειώνει!
Καμία αύξηση των δημοτικών τελών.
Αν υπάρξει οποιαδήποτε ιδιωτική ανάμειξη, και εργοστάσια με θερμική επεξεργασία, λόγω του υπερδιπλασιασμού του κόστους ανά τόνο Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.) από 45€ που είναι σήμερα, στα 230€ ανά τόνο, τα ήδη εξαθλιωμένα νοικοκυριά θα επιβαρυνθούν τραγικά μέσω των δημοτικών τελών. Και σίγουρα μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις, οι εργασιακές σχέσεις, το μισθολογικό καθεστώς και οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., θα δεχθούν πολύ σοβαρό πλήγμα. 
ΕΓΓΥΩΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ!


Προστασία των θέσεων εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων.
- η προστασία των θέσεων εργασίας θα επιτευχθεί αν οι δήμοι ακολουθήσουν τα μονοπάτια του Δήμου Ελευσίνας και άλλων δήμων που μόνοι τους έχουν ξεκινήσει τα προγράμματα ανακύκλωσης στην πηγή, δίνοντας δουλειά και πλούτο, από τα σκουπίδια, στους πολίτες του δήμου τους.
Το κέρδος που θα προκύψει από την διαχείριση ΜΕΣΩ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει νέες θέσεις εργασίας.

Η συλλογή, μεταφορά και διάθεση των απορριμ­μάτων είναι μια υπηρεσία τόσο ουσιαστική όσο η ηλεκτροδότηση, η ύδρευση και το φυσικό αέριο.
Ωστόσο, συζητείται ελάχιστα και όσο κάτι λειτουργεί, όπως και να λειτουργεί, ασχολού­μαστε ελάχιστα με αυτή.
Ίσως να οφείλεται στην ίδια τη φύση του θέματος.
Τα απορρίμματα είναι υλικά που δεν χρειαζόμαστε πια και, συνεπώς, δεν θέλουμε να γνωρίζουμε τίποτα πλέον γι' αυτά. Ωστόσο, αυτά τα άχαρα, δύσοσμα, άχρηστα, αντιαισθητικά, επικίν­δυνα για την υγεία και απειλητικά για το περιβάλλον υλικά που παράγονται συνεχώς, αξίζουν σίγουρα την προσοχή μας.
Στο παρελθόν, οι περισσότερες κοινότητες είχαν μία μοναδική επι­λογή διάθεσης των απορριμμάτων τους: τα έθαβαν σ' ένα σκου­πιδότοπο.
Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι μόνο η μία πτυχή της ιστορίας. Η ποσότητα των αποβλήτων που παράγουμε είναι αποτέλεσμα του τρόπου ζωής μας. Το σημερινό μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης πρέπει να τροποποιηθεί έτσι ώστε να διευκολυνθεί η παραγωγή αποβλήτων.
Για να λυθεί το πρόβλημα, χρειάζεται μια αλλαγή του καταναλω­τικού και παραγωγικού μοντέλου, να παράγουμε, δηλαδή, περισ­σότερα προϊόντα, χρησιμοποιώντας λιγότερους φυσικούς πόρους. Να χρησιμοποιούμε τους φυσικούς πόρους, παράγοντας λιγότερα απόβλητα κατά την παραγωγή των προϊόντων.
Η κατανάλωση αφορά τον πολίτη, τα δύο προηγούμενα στάδια αφορούν τη βιομηχανία. Η οριστική λύση της διαχείρισης αποβλήτων είναι, ταυτόχρονα, ένας ριζικός κοινωνικός μετασχηματισμός.
Το πρόβλημα της αλλαγής δια­χείρισης αποβλήτων είναι κοινωνικό και όχι τεχνικό. Σε επίπεδο τεχνικής, έχουμε τους τρόπους, έχουμε τους επιστήμονες.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ:

Δημόσιο συμφέρον - Δημόσια υγεία
2. Ανακύκλωση στην πηγή - Όποιος ρυπαίνει πληρώνει - ΌΠΟΙΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΤΑΙ.
3. Και πάνω απ όλα! Δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων.


Σύνθημά μας:
Tα σκουπίδια είναι χρυσός.

ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ!


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ.


Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρουσίαση του προγράμματος της Ελληνικής Αυγής για την Αττική για την Διαχείριση των Απορριμάτων

Προσπαθούν να μας πουν πως δεν έχουμε θέσεις… Αλίμονό τους! Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι το ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ που έχει ξεκάθαρες θέσεις, τεχνικά άρτιες και σύγχρονες, για να διοικήσει τον τόπο, ΟΧΙ ΜΟΝΟ σε τοπικό επίπεδο, αλλά σε Εθνικό επίπεδο! Γιαυτό μας αντιγράφουν…Εδώ και διόμιση χρόνια επεξεργαζόμαστε τις θέσεις μας για την διαχείριση των απορριμμάτων! Ήταν μήνες πριν τις εκλογές του 2012 όταν ο Αρχηγός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ν.Γ.Μιχαλολιάκος έδωσε την κατεύθυνση. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ – ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ! Έκτοτε ένα επιτελείο ανθρώπων που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον ασχολήθηκαν, έψαξαν, μίλησαν, παρακολούθησαν ημερίδες, άκουσαν και κατέγραψαν προτάσεις ειδικών. Οι ιδέες επεξεργάστηκαν και ΙΔΟΥ! Οι προτάσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ για την διαχείριση των απορριμμάτων όπως καταγράφηκαν από το webtv της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν και όσοος εργάστηκαν για την εκδήλωση! Ειδικά στα ΞΕΝΑ κανάλια που ενδιαφέρθηκαν για την μετάδοση! Θυμίζουμε απλά πως και στις εκλογές του ’12 ΔΕΝ είχαμε μαζί μας ΚΑΝΕΝΑ Ελληνικό κανάλι, αλλά είχαμε πολλά ξένα κανάλια που είχαν ¨μυριστεί” πως κάτι αλλάζει… Σύμπτωση; Θα δούμε.

35 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν πριν από μήνες την πρότασή τους για την "διαχείριση των απορριμμάτων" (μεταξύ αυτών και ο Πάντζας που κατοικοέδρευε στην περιοχή) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ και τον καρκίνο που σκορπάει η χωματερή.. Τέτοια διαπλοκή ο ΣΥΡΙΖΑ με τα συμφέροντα του Μπόμπολα.
Να δω τι θα πει η Δούρου την Δευτέρα "που ενδιαφέρθηκε για την Φυλή τελευταία στιγμή"...

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει καταθέσει 13 ερωτήσεις για την χωματερή.

Στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου, μια αίθουσα που αποδείχτηκε εξαιρετικά μικρή για να χωρέσει τους εκατοντάδες φίλους και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, που παρακολούθησε την πρόταση του συνδυασμού για την διαχείριση των απορριμμάτων.


Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της "Ελληνικής Αυγής για την Αττική" και κυρίως για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που αποτελεί "φιλέτο" για τους ιδιώτες μεγαλοεργολάβους.


Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Ιωάννης Κωνσταντινίδης τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή θα συμμετέχει κανονικά στις εκλογές και οι υποψήφιοί της δεν πτοούνται από τις διώξεις και την τρομοκρατία κράτους και παρακράτους, γιατί είναι επιλογή τους να σταθούν με όλες τους τις δυνάμεις δίπλα στον ελληνικό λαό.


Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Θεόδωρος Τσέλας τόνισε τα προβλήματα που δημιουργούνται στο περιβάλλον από την κυβερνητική αδιαφορία στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηλίας Παναγιώταρος ανέλυσε το όλο ζήτημα, επισημαίνοντας πως η "Ελληνική Αυγή" δεν θα κάνει τα χατίρια των μεγαοεργολάβων - νταβατζήδων, αλλά θα διαχειριστεί το ζήτημα προς όφελος του ελληνικού λαού.


Ο Ηλίας Παναγιώταρος τόνισε αυτήν την κατάσταση η Ελληνική Αυγή για την Αττική θα την ΑΛΛΑΞΕΙ

Υ.Γ. Ο δήμος Φυλής ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, με το αιτιολογικό πως "δεν δίνεται σε κόμματα" ενώ η αίθουσα λίγους μήνες πριν, είχε δοθεί στον ΣΥΡΙΖΑ... Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα... Όπως και ο κακός ρόλος αλλά και οι ευθύνες του σημερινού Δημάρχου Φυλής κ. Δ. Μπουραϊμη στο θέμα της χωματερής.
Ας απολογηθεί στους δημότες του και ας κριθεί από αυτούς.
Έτσι κι αλλιώς αυτοί πληρώνουν τις συνέπειες των επιλογών του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου